Saturday, 25 April 2015

EDISI #PRKPERMATANGPAUH : ANTARA 2 NENEK, MAKCIK MAIMUN LEBIH MULIA DARI WAN AZIZAH

http://mymassa.blogspot.com/2015/04/edisi-prkpermatangpauh-antara-2-nenek.html?m=1

EDISI #PRKPERMATANGPAUH : ANTARA 2 NENEK, MAKCIK MAIMUN LEBIH MULIA DARI WAN AZIZAH

Ingatkah lagi anda kepada Makcik Maimun atau lebih dikenali dengan Tok Mun?

MyMassa tiba-tiba teringat kepada Tok Mun apabila seorang lagi nenek bertanding Pilihan Raya, Wan Azizah. Beza antara Tok Mun dan Wan Azizah, Tok Mun bertanding kerana kerana ingin bersuara DEMI RAKYAT manakala Wan Azizah bertanding demi suara SUAMINYA, Anwar Ibrahim.

Poster lama Tok Mun dan poster lama Wan Azizah di Kajang untuk ingatkan kita Wan Azizah adalah ADUN Kajang.

MyMassa pelik lagi hairan, mengapakah NENEK seperti Wan Azizah mahu memegang dua jawatan wakil rakyat? Tidak cukupkah jawatan ADUN Kajang yang dipegangnya sehingga dia begitu tamak untuk memegang jawatan AHLI PARLIMEN pula?


Jika dilihat, masalah utama DUN Kajang iaitu banjir kilat masih belum selesai. Saban hari, penduduk Kajang mendambakan wakil rakyat barunya, Wan Azizah untuk berbuat sesuatu untuk menyelesaikan masalah rakyat malangnya Wan Azizah lebih pentingkan diri dan keluarganya.


Perjuangan dan modal politiknya hanya berkisar kepada kisah SUAMI dan KELUARGANYA. Malam tadi ketika diumumkan sebagai calon, tiada cerita lain yang diucapkan kecuali kisah Anwar dalam penjara.

Barangkali Wan Azizah lupa bahawa Anwar bukanlah sosok yang boleh dijual lagi. Cukup-cukuplah jaja kisah basi Anwar Ibrahim. Cubalah belajar dari Tok Mun yang ikhlas berkempen seorang diri demi memperjuangkan rakyat yang ingin diwakilinya.


Kepada pengundi Permatang Pauh, kali ini cubalah 'pinjamkan' kerusi Parlimen kepada calon UMNO-Barisan Nasional. Jika anda mendengar Wan Azizah buka cerita pasal Anwar, ingatlah bahawa nenek tua ini mungkin terlupa bahawa yang ingin diwakili dalam Parlimen adalah penduduk Permatang Pauh dan bukannya suara Anwar Ibrahim!

*Elok UMNO pasal lagu ni masa berkempen. SUDAH CUKUP SUDAH......0 comments:

Post a Comment