Bantah Kalimah Allah
Sekumpulan ahli dan penyokong Pas membuat bantahan di Dataran Rehal di sini semalam.
KOTA BHARU - Sekumpulan 30 ahli dan penyokong Pas mengadakan perhimpunan di hadapan Istana Balai Besar di sini hari ini bagi membantah pemimpin DAP yang terus mempermainkan isu kalimah suci ALLAH.

Ahli kumpulan itu dari sekitar Bachok dan Kota Bharu tampil menyatakan pendirian secara terbuka mengenai rasa tidak puas hati dengan kepimpinan Pas yang membiarkan DAP mempermainkan isu kalimah itu.

Wakil kumpulan berkenaan, ahli Pas kawasan Mahligai, Bachok, Abdul Mutalib Ismail, 46, berkata, mereka meminta pemimpin atasan Pas jangan takut dengan pemimpin DAP.

Mereka memegang kain rentang antaranya berbunyi "Pemimpin Pas jangan jadi dayus dalam isu kalimah ALLAH", "Kalimah Allah hak mutlak orang Islam" dan “DAP kudakan pemimpin Islam”.

Akhbar semalam melaporkan Pengerusi DAP, Karpal Singh menyanggah kenyataan Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menyifatkan isu kalimah ALLAH telah selesai dan keputusan Majlis Syura Ulama Pas diterima baik oleh orang bukan Islam termasuk pemimpin DAP. - BERNAMA