Monday, 18 February 2013

Hot Video - Nik Aziz: "Hei Umno Aku Nok Oyak Ko Mu, Undi Pas Dapat Pahala"Undi Pas dapat pahala, mudahnyerrr! Menurut Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, semua yang mengundi Pas pasti akan mendapat pahala berdalilkan Pas adalah sebuah parti yang memperjuangkan Islam.

Sejauhmanakah terpakainya mantik yang diberikan oleh Nik Aziz itu, adakah Pas secara keseluruhannya itu langsung tidak terpalit dengan dosa ? Berbeza dengan Islam, sokong Islam dapat pahala adalah paling tepat, oleh itu adakah Pas itu Islam dan Islam itu Pas ?, kerana Islam itu bersifat maksum tanpa kesalahan bahkan panduan bagi setiap kehidupan.

Adakah Pas juga panduan untuk kehidupan ? Surah mana yang menyebut perkataa Pas ini ? Contoh jelas begini, Nasharuddin Mat Isa boleh dipecat daripada Pas, namun apakah beliau juga boleh dipecat dari Islam ? Begitu juga untuk masuk Islam, ianya tidak perlu mendaftar dan membayar yuran keahlian sebagaimana untuk menyertai Pas, cukup saja dengan mengucap dua kalimah syahadah.

Kalau berkenaan dengan Pas mudah jer nak hukum dapat pahala, kalau ya pun nak kata sokong Pas dapat pahala, cuba istihar dulu harta pemimpin-pemimpin Pas kita tengok macam mana, lepas tu baru boleh tahu sokong Pas ni dapat pahala ke dapat apa. Ada brannnnn ? Anda Mampu Mengubahnya. 


KREDIT TO GELOMBANGKICK.BLOGSPOT.COM

0 comments:

Post a Comment